tiistai 6. joulukuuta 2016

Oma koti kullan kallis

Hyvää itsenäisyyspäivää! Täällä hyvillä mielin rauhoitutaan tähän aurinkoiseen itsenäisyyspäivään. Tänään en aio touhuta paljoa, ainoastaan viettää leppoisaa aikaa perheeni kanssa. Illalla tarkoituksena on katsella Linnan juhlia ja nauttia kolmen ruokalajin illallisesta. Tottakai kaikki ruoat tehdään itse, hyvistä suomalaisista raaka-aineista. Katsotaan saanko tänne myöhemmin kuvaa noista herkuista. Kuudelta illalla sytytetään perinteisesti itsenäisyyspäivän kynttilät. Saattaapi olla, että illalla lähden vielä vaunulenkille nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta ja kauniista Suomen luonnosta.

Itsenäisyyspäivästä on enää 18 yötä jouluun. Jouluinen tunnelma onkin saapunut kotiimme hiljalleen. Olen yrittänyt joka päivä hieman järjestää paikkoja. Näin ollen ei tule liian suurta siivousurakkaa kerralla. Vauvan kanssa ei enää ihan pysty samalla tavalla tehdä suursiivousta yhtäkkiä. Varsinkaan, kun ulkona paukkuu kovat pakkaset. Pikkuhiljaa hyvä tulee tässäkin asiassa. Ensi viikonloppuna myös minun äiti tulee kylään, jolloin saadaan vielä lisää jouluvalmisteluja tehtyä.

Eilen saatiin vihdoista viimein tauluhyllyt paikoilleen. Olen kauan haaveillut niistä. Näimme tällaiset ensimmäisen kerran naapureilla ja sitten päätettiin, että sellaiset mekin halutaan. Valkoisille seinille saatiin hieman lisää väriä. Tauluja laittaessa tuli myös hyvälle tuulelle. Taulut tuovat kotiin tunnelmaa. Molemmilla tauluilla on meille tunnearvoa. Olimme häämatkalla Pariisissa ja ostimme toisen taulun sieltä. Toisen saimme ensimmäisenä hääpäivänä lahjaksi. Niitä on ihana katsella ja mieleen palaa kauniita muistoja. Laitoin tauluhyllylle myös kynttilät, jotka näyttävät ainakin minun silmään siihen sopivilta.
Ikean tauluhyllyt ovat näppärät.
Tänään herättiin 15 yli kahdeksan. Se on meidän perheessä harvinaista herkkua. Ei ollut kiire mihinkään. Oli ihana nukkua. Oli ihana herätä perheenä sängyssä. Mies ja vauva vierellä. Aamun fiilis on ihana. Uusi aamu, uusi mahdollisuus. Aurinkokin paistoi ja pakkasta oli mittarissa 16 astetta. Aamu aloitettiin rauhallisesti nauttimalla pitkä aamupala. Aamupala koostuu minulle usein kahvista, jogurtista myslin kera sekä voileivästä. Mysli on suurinta herkkuani.
Aamurutiineja: mysliä ja omenaa jogurtissa. Nam!
Nämä vauva-aamut ovat jotenkin ainutlaatuisen hienoja. Olemme huomanneet, kuinka meidän tyttökin nauttii niistä. Hän on täynnä hymyä; todellinen päivänsäde. Aamulla ei todellakaan pysty olla pahalla tuulella (vaikka olisi kuinka väsynyt), koska hän on niin iloinen herätessään. Hän saa sen ilon tarttumaan. Yleensä aamulla hetken seurustelun jälkeen tyttö siirtyy leikkimatolle. Hän viihtyy siinä erinomaisesti. Silloin me vanhemmat saamme nauttia aamupalaa kaikessa rauhassa. Aamuissa on sitä jotain. 

Tänään tyttömme on tasan 3 kuukautta. Hän on kova jokeltelemaan ja erilaista tarinaa tulee solkenaan. Se on mukavan kuuloista ja saa nytkin hymyilemään. On käsittämöntä, kuinka nopeasti aika on kulunut. Hän on kasvanut ja kehittynyt jo huimasti. On upea seurata häntä päivä päivältä. Hän voimistuu ja oppii uusia asioita. Olemme jo neljästi todistaneet hänen kääntymistään mahalta selälle. Hän alkaa selkeästi oppimaan mistä on kyse. Nyt tyttö on päiväunilla. Kohta hän varmasti heräilee ja sitten päästään taas puuhailemaan yhdessä.  

Oikein aurinkoista ja rauhallista itsenäisyyspäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!