torstai 1. joulukuuta 2016

Joulun aikaa, ilmassa ihmeellistä taikaa

Näin se marraskuu kääntyi joulukuuksi. Ensimmäinen joulukalenterin luukku on auennut. Joulun odotus ja kodin jouluksi laittaminen on virallisesti alkanut. Nautin suunnattomasti tästä vuodenajasta ja sen tuomasta tunnelmasta.

Tuleva joulu on meille erilainen. Luvassa on ensimmäinen joulu uudessa kodissa, ensimmäistä kertaa pienen vauvan kera. Aiempina vuosina olemme vuorotellen olleet joko minun tai mieheni vanhempien luona viettämässä joulua. Tämä joulu on ainutlaatuisen hieno. Minussa virtaa jo nyt lämmin ja rakkauden täyttämä fiilis. Joulu on perhejuhla, jossa arjen huolet ja murheet unohtuvat. Nautitaan hyvästä ruoasta, kynttilän loisteesta ja yhdessäolosta. Siinä on taianomainen tunnelma, se on kaunista. Olen aina pitänyt jouluista ja nyt varsinkin tänä vuonna joulu on vieläkin koskettavampi. Uskon, että sekaan mahtuu yksi jos toinenkin onnen kyynel.

Jouluvalmisteluihin kuuluvat ehdottomasti jouluvalojen laittaminen ja siivoaminen. Tänä vuonna aion sisustaa joulua muuten hyvin valkoiseen kotiimme punaisilla kynttilöillä ja tableteilla. Olen tehnyt jo ensimmäiset joulutortut ja niitä teen myös ensi viikonloppuna, kun tulee ystäviä kylään. Lisäksi glögiä tullaan nauttimaan iltaisin kynttilöiden valossa ja viltin peitossa. Joululaulujakin on jo soiteltu. Spotifystä löytyi muuten aivan ihana kappale Lintu, jonka Diandra lauloi. En ollut aiemmin ajatellut sitä joululauluna, mutta se kyllä sopii joulun tunnelmaan. Kappale sai taas silmät kostumaan. On kyllä hassua, kun sitä itkee nykyään mitä ihmeellisimmistä asioista. Olen selvästi aiempaa herkempi. Näen, että on kuitenkin ihana asia, että tuntee niin vahvasti. Herkkyys on vahvuus.

Lyhty on saanut seurakseen jouluvalot.
Tässä tämän ihanan kappaleen laulun sanojen siivittämänä sydämellistä joulun odotusta. <3

"Maailmaan, mä avaraan,
jos mennä voisin vaeltamaan
ja voisin nähdä kaiken sen,
myös paikankin niin lämpöisen.
Mikä ohjaa kohtaloa?
Mikä on ollut ainiaan?
Maailmaan, niin avaraan
jos mennä voisin vaeltamaan
ja voisin nähdä kaiken sen,
mi viepi ihmisen onnehen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!