torstai 15. joulukuuta 2016

Oi kuusipuu

Jee, eilen se tapahtui! Saatiin hankittua ihan ihkaoma ensimmäinen joulukuusi. Nyt se kuusi töröttää tuossa meidän etupihalla. Tuskin maltan odottaa, että se saadaan sisälle ja päästään aattona koristelemaan. Aiemmassa postauksessa kirjoitin jo vähän joulutunnelmia. Tässä taas hieman lisää. Uskon, että tätä "jouluhössötystä" on luvassa vielä moneen otteeseen.
Kuusenkoristeet valmiina odottamassa h-hetkeä
Tämä joulu on ensimmäinen joulu uuden perheenjäsenen kanssa uudessa kodissa. Tänä vuonna vietetään meidän perheennäköistä joulua. Ehkä jopa tulee jotain perinteitä luotua. Saa nähdä. Ihan herkistyy, kun miettii, että se on pienen tyttömme ensimmäinen joulu. Vauvan kautta mieleen palaa omat lapsuuden joulut. Tulee taas se sama kutkuttava tunne: kalenterista luukut vähenee ja joulu on kohta täällä... Aattoa odottaa malttamattomana :)

Lapsuuden kodissani joka joulu on ollut melko samanlainen. Siihen on kuulunut tiettyjä samoja perinteitä. Se on ollut tuttu ja turvallinen. Joulu on aina ollut lämminhenkinen perhejuhla. Tärkeimpäinä on ollut yhdessäolo ja hyvä ruoka, lahjat toissijaisia (no ihan pienenä ne oli kyllä aina ykkösjuttu!) Ollaan katseltu videoita yhdessä, pelattu korttia ja muita lautapelejä. Vietetty aikaa sisällä leikkien ja peuhattu ulkona lumessa. On ollut ihanaa jakaa sitä omien sisarusten kanssa. Minulla kuopuksena on aina ollut heistä leikkiseuraa. Toivon, että myös meidän perheen joulut huokuisivat sitä samaa yhdessä tekemistä. Joulut olisi täynnä lämpoä ja rakkautta.

Muistan, kun juttelin kerran erään ystäväni kanssa joulun merkityksestä. Häntä joulu ahdisti. Hänen mielestä joulua ei tarvinnut edes juhlia. Olin hänen puolestaan surullinen. Minulle joulu on aina ollut vuoden paras juhla. Sitä on odottanut innolla. Miten se voi jollekin muulle olla niin merkityksetön? Toisaalta, kun nyt tiedän paremmin hänen taustaansa, niin ymmärrän häntä paremmin. Hänen jouluun liittyi ikäviä muistoja. Joulun tulo palautti ne hänen mieleen. Toivon kuitenkin, että hän pääsisi niiden ikävien muistojen yli ja löytäisi joulun lämmön. Toivon, että hänkin näkisi joulun kauneuden.

Jouluna on tärkeä muistella myös vähäosaisia. Kotoa muuton jälkeen olen yrittänyt joka joulu antaa rahaa keräyksiin. Tuntuu pahalta ajatella, ettei kaikilla ole mahdollisuutta viettää joulua haluamallaan tavalla. Jollain tavalla joulun ympärille on turhaan rakennettu sitä lahjan ja tavaran paljoutta. Mitä vanhemmaksi on tullut sitä tärkeämmäksi on vain muodostunut se jo paljon mainitsemani yhdessäolo. Nautitaan siis joulusta jokainen omalla tavallamme. Lämpöä ja rakkautta toivon kuitenkin kaikkien jouluun. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!