sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Joulurauhaa

Matka veljeni perheen luokse on alkanut. Joulurauha saapui myös tänne blogin puolelle ja hyvä niin. Viime teksti taisi olla 4 päivää sitten.

Nyt tässä autossa istuessa ja ikkunasta ulos katsoessa olo on rauhaisa ja levollinen. Vauva nukkuu vierellä ja isä ajaa etupenkillä. Tässä on kiva kertoa hieman jouluisia tunnelmia.

Eilen vietettiin ikimuistoinen ja tunteikas jouluaatto. Aamu aloitettiin riisipuurolla. Kuusi koristeltiin kauniiksi. Käytiin vaunuilemassa ja sen jälkeen joulusaunassa. Seurattiin joulurauhan julistusta. Rentouduttiin, löhöttiin, syötiin, naurettiin ja suukoteltiin. Kynttilät ja ulkotulet valaisivat aattoiltaa. Joulupukkikin kävi kylässä. Ilta meni sen jälkeen lahjoja avatessa ja ihaillessa. Tyttö istui pukin sylissä reippaasti. Heti ekana joulunaan hän oli myös repimässä pukin partaa. Se jos joku oli hauskaa. Tyttö on ollut ilmeisen kiltti, kun sai hurjasti lahjoja. Paljon kauniita vaatteita ja leluja. Kiitos niistä.
Tiukasti kiinni pukin parasta :)
Vauva muuten ajoitti unensa myös ihanteellisesti antaen vanhempien nauttia Jouluaaton antimista. Ensimmäiset unet olivat aamupäivällä 10-13, jolloin sai seurata joulurauhaa ja saunoa. Toiset unet oli n. 15-18.30, jolloin oli jouluateria.

Ihana Jouluaatto pitikin sisällään paljon ruokaa ja herkkuja. Maukkaita pipareita, joulutorttuja ja taatelikakkua. Tietysti pitkä tovi vierähti myös konvehtirasian äärellä. Herkut kuuluvat ainakin meidän Jouluun vahvasti. Kaikissa kipoissa on erilaista naposteltavaa: marmeladia, lakua, viikunoita, suklaalla kuorrutettuja pähkinöitä yms. Jouluna saa nauttia aivan kaikesta hyvillä mielin. Joulua vietetään ilman turhaa stressiä. Se kai siinä on se hienous. Arjen murheet unohtuvat. Hetki on pysähtynyt. Rakkaat ihmiset on vierellä. Kuusi loistaa ja voidaan vaan olla ja rauhoittua.

Nyt elän niin vahvasti perheen kanssa tätä ainutlaatuista Joulun aikaa, että kännykät ja netin seuraus on vähemmällä. Näin ollen tämä kirjoittaminenkin on jäänyt. Blogi jatkaakin joululomalla. Katsotaan jos seuraavan automatkan aikana tulisi taas pientä kirjoitusta. Toivon kaikille Rauhaisaa Joulun jatkoa ja välipäiviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!