tiistai 10. tammikuuta 2017

Perunaa ja bataattia

Täällä ollaan viime perjantaina aloitettu kiinteiden maistelu. Maistelussa on tähän mennessä ollut peruna ja tänään bataatti. Tyttö maiskuttelee hienosti samalla ruokaa nielaisten. Lisäksi hän on jaksanut yllättävänkin kauan olla paikallaan sitterissä. Aina välillä keskittyminen hieman herpaantuu ja on kiva seurailla ympäristöä ja jokellella mukavia. Lusikka on tullut tutuksi ja myöskin nokkamuki ollaan tänään otettu harjoitteluun. Muutaman kerran on myös mennyt hermo kesken ruokailun.

Ajateltiin, että peruna on laimean makunsa vuoksi hyvä aloitus vaihtoehto. Peruna keitettiin kuorineen vedessä. Sitten soseutusvaiheessa laitettiin sekaan äidinmaidonkorviketta. Ollaan tehty niin, että ensin ollaan hörpitty hieman maitoa, sitten otettu sosetta ja taas hieman maitoa päälle. Ollaan yritetty syöttää soseita kolmesti päivässä. Ainakin meillä se on toiminut hyvin, unien jälkeen on tyttökin ollut virkeämpi. Perjantaina aloitettiin ihan muutamalla lusikan kärkeen asetetulla nokareella. Nyttemmin sosetta menee jo vähän enemmän. Ajattelin ensin, että yritän aina tehdä kaikki soseet tuoreena, mutta koska hävikki on niin suuri, olen minäkin ruvennut pakastushommiin. Katsotaan miten tytölle maistuu pakastettu bataatti. Tuore ainakin uppoaa hyvin.

Tytön oma muumilautanen ja lusikka
Ainakaan vielä kiinteät ei ole vaikuttaneet yöunien pituuteen. Joulun aikoina oli hyvä univaihe, jossa oli vain yksi herätys aamu viiden aikoihin. Se kesti kuitenkin vain hetken, koska nyt ollaan taas palattu tuttuun ja turvalliseen 2-4 heräämiseen yössä. Yleensä tyttö herää 3 tunnin välein. Eka herätys on siinä 1 aikoihin ja toinen 4-5 aikoihin. Sitten porskutetaan sinne 8 kieppeihin. Jonkinlaisia mahaväänteitä nämä kiinteät on aiheuttaneet. Kaiken kaikkiaan suoli tuntuu toimivan kuitenkin hyvin. Ollaan mietitty, että jos tuntuu, että vatsavaivat alkaa, niin yritetään ottaa myös luumusose valikoimaan mukaan. Huomenna on onneksi neuvolalääkäri ja kyselenkin siellä mielipiteitä tähän ja myös vedenjuontiin.

Tällä viikolla ollaan otettu kokeiluun myös uudenlaiset päivärytmit, tietenkin vauvan sisäistä kelloa mukaillen. On alkanut tuntua, että aamupäivällä tytöllä on ehkä turhan pitkät unet. 10 vaunulenkillä tyttö helposti nukkuu 4-5 tuntiakin putkeen, pienoisesti avittamalla. Ollaan käyty heiluttelemassa häntä, jos hän on ollut heräilemässä. Nyt kokeillaan miten päivät menee, jos tyttö nukkuu tuohon 10 aikoihin vaunuissa hieman vähemmän (tänään kaksi tuntia). Näin ollen iltapäivään ja illalle jäisi myös uniaikaa ja unet menisivät tasaisemmin päivän mittaan. Syynä tähän on myös se, että esim. vauvauinnissa kello 16 oltaisiin hereillä eikä väsyneenä (saati nukkumassa). Palaan tähän ja kerron miten tämä päivärytmi kokeilu lähtee sujumaan... :)

3 kommenttia:

  1. Meillä onkin samanikäiset pikkuiset ja taidetaan olla samasta kaupungista :) Nyt vasta löysin tien tänne blogiisi. Enempi tuleekin nykyään instagramin puolella pyörittyä. Meillä olisi myös kohta edessä tuo kiinteiden aloitus. En tiedä mikä siinä mua niin jännittää, kun onhan tää tuttua juttua.. :D Peruna ja bataatti lähtee meilläkin ensimmäisenä kokeiluun. Ne taitaa ainakin olla sellaisia turvallisia vaihtoehtoja ensimmäisten makujen kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Huomasin kommenttisi vasta nyt, anteeksi että kesti. Onpa kiva kuulla, että asutaan samassa kaupungissa ja meillä on vielä samanikäiset pikkuisetkin. Ollaankohan oltu samaan aikaan synnyttämässä? :) Tuo kiinteiden aloitus on kyllä ollut tosi jännää, meillä se on jännityksestä huolimatta lähtenyt hyvin käyntiin. Toivottavasti teilläkin

      Poista
    2. Me oltiin synnärillä 12-14.9 :) Päätettiin aloittaa kiinteät perunasoseella niin kuin esikoisellekin ja hyvin on maistunut ja maha kestänyt. Tosin vasta ihan teelusikan verran hän on saanut päivässä.

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!