sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Luvassa kaikkea uutta ja jännittävää

Vuosi vaihtui ja tänä vuonna tyttömme täyttää jo 1 vuotta. Hehee, ei onneksi ihan vielä. Onpa hassua, että niin todella on... Kyllä tämä aika menee kuin siivillä.

Viiden päivän päästä tytöllä on 4 kuukautispäivä. Viime aikoina ilmassa on ollut merkkejä yöunien pidentymisestä. Joulun jälkeen (muutamia poikkeusöitä lukuunottamatta) tyttö on herännyt vain kerran yössä, noin kello 5 aikoihin syömään. Pikkuhiljaa on käynyt mielessä, että olisiko jo oikea hetki alkaa irroittaa pinnasänkyä meidän sängystä ja sijoittaa tyttöä nukkumaan vähän kauemmas... Tosin en tiedä, että olenko minä siihen vielä valmis. Tyttö on tähän mennessä tuhissut aina siinä vieressä. Ajatusta on kuitenkin hyvä sulatella.
Makuuhuone ennen vauvan syntymää. Koskahan se taas näyttää tältä?
Kiinteiden ruokien alettua moni on sanonut, että myös yöunet pidentyvät. Nyt niitä viitteitä yöunien pidentymisestä on tullut jo ennen sitä. Alkaa jännittää kuinka tässä sitten käy kun maistelu alkaa... Kuitenkaan vielä muutaman yön jälkeen ei uskalla tuuletella, koska tuntuu, että aina kun joku rytmi on tullut, niin se seuraavana päivänä häviää. Parempaan suuntaan yöunien suhteen ollaan kuitenkin menossa, sellainen tunne tässä on. Ja vaikka yöt välillä ovat raskaita, niin täytyy silti myöntää, että on meillä ollut kaikin puolin todella hyväuninen tyttö. En osaa edes kuvitella millaista olisi, jos vauva valvottaisi kaiket yöt ja esim. itkisi tuntitolkulla. Onnellisia olemme, että olemme säästyneet suurimmilta yövalvomisilta.

Ensi viikolla täällä olisi tosissaan tarkoitus aloitella tuo kiinteiden maistelu. Meidän vanhempien mielestä aika on siihen sopiva. Vaikuttaa myös, että tyttö on jollain tavalla kiinnostunut ruoasta. Ollaan istuttu viime aikoina paljon koko perhe yhdessä ruokapöydässä. Tyttö availee suutaan samaa tahtia kun me syödään. Hän tarkkailee ja on uteliaan oloinen. Tällä hetkellä myös D-vitamiini menee hienosti lusikasta alas. Sen jälkeen jopa hymyilyttää. :)

Torstaina alkaa myös viikottainen vauvauinti, jota olen odottanut todella paljon. Samaan uintiryhmään tulee myös meidän ystäväperhe. Se tuo siihen vielä oman mukavan lisän. On hauska nähdä, kuinka meidän vauvat siellä pärjää. Yhteistä uutta harrastusta varten ollaan jouduttu/saatu hankkia koko perheelle uudet uimapuvut. Vanhat uikkarit kun ei jostain kumman syystä enää mahtuneet päälle...

Tähän vuoden alkuun onkin luvassa kaikkea jännää. Kivaa, että on jotain mitä odottaa. Nyt nauttimaan kahvista ja pelaamaan korttia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!