keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Unet ja ruokailut 5kk

Päivän kulku vauvan kanssa on melkoisesti muuttunut. Unet ovat päivisin vähentyneet ja ruokailut ovat lisääntyneet. Päivästä riippuen meillä nukutaan yhteensä n. 3,5-5 tuntia. Yöllä unta tulee yleensä n. 10-12 tuntia. Tässä lyhyesti kirjoitettuna, milloin syödään ja milloin nukutaan.

7.15 Melko suurella varmuudella herätään tähän aikaan. Heräämisajankohta kuitenkin riippuu nukkumaanmeno ajankohdasta ja näin ollen voisi sanoa, että herääminen tapahtuu liukuvasti kuuden ja puoli kahdeksan välisenä aikana.

8.00 Aamupala; kaurapuuroa ja luumusosetta

9.00 Tähän väliin otetaan pienet aamu-unet. Joskus lähdetään 15 vaille 9, joskus puoli 10 vaunuilla ulos. Riippuu miten aamu on mennyt. Nämä vaunu-unet kestää yleensä 45 minuuttia.

10.45-11.15 Tähän väliin ajoitetaan aamupäivän ruokailu. Yleensä syödään bataattia, perunaa, kukkakaalta tai porkkanaa. Kerran ollaan kokeiltu kanaakin lisätä joukkoon, tuntui maistuvan sekin :)

n. 12.00 Pidemmät vaunu-unet ovat muotoituneet tähän ajankohtaan. Herääminen tapahtuu yleensä puoli kahden aikoihin. Hyvänä päivänä voidaan nukkua puoli kolmeenkin asti eli lähemmäs 2,5 tuntia. Harvemmin niin enää käy.

15.30 Päiväruoan ajankohta, vauva syö yleensä ennen minun ja miehen ruokailua. Ruokana on lähes aina samaa sosetta kuin aamupäivällä. Joskus ruokailu voi mennä lähemmäs neljääkin.

17.00 Iltapäiväunet vaunuissa, kestää yleensä 18.00 asti. Eilen tosin lähdettiin kaupparetkellä puoli kuuden aikoihin autolla ja tyttö heräsi vasta 19.00.

18.30-19.30 Tähän väliin ajoittuu iltapuuro. Syöntiaika riippuu nälästä ja väsymyksestä.

20.00-21.00 Nukkumaan mennään kahdeksan ja yhdeksän välillä. Joskus voi mennä jopa 22 asti...

Aikalailla tähän tahtiin päivät 5 kuukautisen kanssa vierähtää. Ruokailut ja unet rytmittävät hyvin päivää. Tässä vielä tiivistetysti:
Ruokailu ajankohdat: 8.00, 11.00, 15.30 ja 19.00
Unet: 9.00, 12.00 ja 17.00

Vielä mennään kolmilla päiväunilla, mutta oon ymmärtänyt, että puolen vuoden jälkeen päiväunet vähenee kahteen. Kohta on siis varmaan jo uuden rytmin aika? Ei meinaa pysyä mukana tässä vauhdissa... Kirjoitan todennäköisesti sitten 6 kk päivärytmistä, kun se alkaa muotoutua.

Tällä hetkellä täällä on nukkuminen hyvässä vauhdissa. Tänään ei ole mennyt ihan kun strömsöössä. Unet ovat olleet tosi lyhyitä. Luulisin, että hampaat ärsyttää ikävästi, koska on ollut pientä känkkäränkkää. Nyt kuitenkin uni maistuu. Jyväskylässä on taas tänään ihana aurinkoinen pakkaspäivä! Ja aurinkoa päivissä on kyllä riippumatta siitä, onko sitä tuolla ulkona. Kyllä tämä vaan on ainutlaatuisen hienoa aikaa. On etuoikeutettua saada olla äitinä kotona. <3
Suosikki purulelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!