maanantai 6. helmikuuta 2017

Neuvola 5kk

Tänään oltiin heti aamusta 5kk neuvolassa. Painoa oli mittarissa 7650 g ja pituutta 64,5 cm. Hyvin on tyttö kasvanut ja uusia taitojakin ollaan opittu. Tyttö pääsikin näyttämään terveydenhoitajalle, kuinka hienosti matolla ollaan mahallaan, istuallaan ja seisaallaan. Lisäksi loppukäynnistä annettiin myös ei-niin-kivoja rokotteita. Rokotteiden jälkeen ollaankin oltu vaunuissa nukkumassa jo 10 lähtien. Oli se taas kova paikka äidille, kun tyttöä pistettiin. Reippaasti hän siitä toipui, nyt kuitenkin väsyttää. Saa nähdä nouseeko tästä kuume, kun viime kerralla ei tullut.

Uusia juttuja ollaan tosiaan opittu. Tällä hetkellä tyttö tarttuu kaikkiin esineisiin, jotka hänen käsien väliin laittaa. Yleensä ne jatkavat siitä suorinta tietä hänen suuhun. Lisäksi toissa viikolla tyttö löysi omat varpaansa uudella tavalla. Hän ottaa niistä puristusotteen käsillään ja ikään kuin on venyttelyasennossa jatkuvasti. Se on hauskannäköistä :)

Lattialla mahallaan olo on mukavaa ja siinä viihdytään pidempiä aikoja kun ennen. Nyt ollaan päästy myös liikkeelle. Hän on pyörähtänyt 360 astetta ja peruuttanut. Vielä eteenpäin en ole liikettä nähnyt, mutta sitä odotellaan. Myöskään selältä ei olla vielä tehty täyskäännöstä mahalle, vaikka ei sekään ole enää kovin kaukana. Kovasti tyttö yrittää kyljen kautta kiepsahtaa. Istuessa oli jo kaikki muut heijasteet näkyvissä, paitsi taaksepäin. Terveydenhoitajan mukaan tyttö osaa istua jo nyt varsin hyvässä asennossa.

Ruokailussa meidän tyttö on kuin vanha tekijä. Hän syö hienosti ja hyvällä ruokahalulla. Ollaankin lisäilty annosmääriä ja otettu yksi annos päivään lisää. Tällä hetkellä syödään siis 4 annosta yhteensä (aamulla, aamupäivällä, keskipäivällä ja iltapäivällä). Terveydenhoitaja oli sitä mieltä, että jatkettaisiin samaan malliin 4 aterialla. Hänen ehdotus oli, että otetaan 1 päivällä syötävä annos pois ja siirretään illalle annos puuroa. Minusta se kuulosti varsin hyvältä ajatukselta. Voi hyvin olla, että iltapuuron avulla yösyöminen vähenee. Sekin jää nähtäväksi.
Tänään illalla ensipuuroa tytölle :)
Ruokailun lomassa tyttö on oppinut juomaan nokkamukista. Ruokailujen jälkeen olen myös systemaattisesti antanut hänelle lusikan. Nykyään se pysyy jo pitkän ajan käsissä ja se hakee tietysti aina reitin suuhun. Sillä on myös ilmeisen kiva kutitella ikeniä. Vielä ei ole hampaita tullut, mutta niiden puhkeaminen tapahtuu todennäköisesti pian.

Reipas ja iso tyttömme on ollut jo viisi kertaa vauva-uinnissa. Aluksi tuntui, että pukuhuoneessa ja suihkussa oli hankaluuksia, mutta nykyään molemmissa menee tosi hyvin. Pari kertaa itse uintien aikana ollaan jo sukellettukin. Sekin on mennyt varsin mallikkaasti. Mitään muutosta vauvassa ei olla uintien jälkeen huomattu, muuta kun että unet ovat vieläkin makoisampia. On mielenkiintoista seurata hänen toimintaansa vedessä kerta toisensa jälkeen. Hän on hyvinkin rennosti siellä nykyään. Nyrkki maistuu lähes koko puolen tunnin ajan. :D Ainakin me vanhemmat ollaan tykätty tästä tosi paljon, se on mukava yhteinen harrastus.

Olisi kiva kuulla myös muiden vauva kuulumisia. Mitä taitoja siellä osataan ja kuinka monesti ruokaillaan?
Aurinkoa kaikille viikkoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!