tiistai 7. maaliskuuta 2017

Kysymyksiä

Lähiaikoina on noussut esille paljon askarruttavia kysymyksiä tähän vauvan hoitoon liittyen. Kokosin pienen listan asioista, joita oon miettinyt enemmän tai vähemmän.

Äitinä minun luonnollisesti pitäisi varmaan itse osata vastata näihin esittämiini kysymyksiin. Tuntuu kuitenkin, että olen vielä niin alkuvaiheessa tässä äitiydessä, että kaipaan tukea ja vahvistusta omille ajatuksilleni ja ratkaisuille. Välillä oon edelleen niin sekaisin tästä kaikesta, etten välttämättä osaa tehdä ihan yksinkertaiseltakaan tuntuvia päätöksiä. Olenkin päättänyt, että kysyn mielummin (tyhmiäkin kysymyksiä), kun jätän kysymättä.

Tietenkään tässä listauksessa ei tule minkäänlaisia vastauksia kysymyksiin, koska kaikki vauvat ovat erilaisia ja mitään yhtä ja ainoaa oikeaa ei ole olemassa... :)

  • Miten paljon puolivuotiaan pitäisi juoda korviketta vuorokaudessa kiinteiden lisäksi? 
    • Mä oon tän asian kanssa umpikujassa. En ikinä tiedä, että mihin väliin antaisin sitä maitoa ja kuinka paljon. Meidän pienokainen syö sosetta niin hyvin, että jos sen jälkeen rupee tarjoamaan maitoa niin se kyllä juo kaiken innoissaan, mutta on sen jälkeen ihan ähkyssä. Sitten saattaa puklauttaa ylimääräiset pois. Toisaalta taas, jos annan maidon ennen sosetta käy niin, että se haluaa vaan maitoa ja sose ei maistu yhtä paljon kuin normaalisti. Yllättävän vaikeaksi on tämä homma muotoutunut kiinteiden alettua.
  • Pitäisikö tuttipullon päät vaihtaa nokkamukin päihin?
    • Oon ymmärtänyt, että jossain vaiheessa tuttipullosta tullaan kokonaan luopumaan. Näin ollen olisi varmaan fiksua tarjota maitokin nokkamukista ja heittää tuttipullot kokonaan pois. Tähän mennessä meillä on tehty niin, että vesi on ollut ruokajuomana ja se on tarjoiltu nokkamukista. Maitoa ollaan edelleen juotettu tuttipullosta. Yösyötötkin tapahtuu sillä tavalla.  
  • Voiko meidän puolivuotias istua jo syöttötuolissa?
    • Neuvolassa tehtiin tähän liittyvä tarkastus ja siinä näytti siltä, että selkä on hyvin suorassa. Meille annettiin siis lupa syöttötuolin käyttöön ruokailun ajaksi. Mielummin kuitenkin vielä odotan vähän aikaa ennen kuin istutan siinä. Tyttö ei vielä osaa istua itsekseen esim. lattialla. Tuntuu, että se kaatuilee joka suuntaan. Tää istuttaminen on kyllä erikoinen juttu... ilmeisesti tätä ei voi opettaa ja se tulee kun on tullakseen.
  • Milloin vaihtaa vaunukoppa ratasosaan?
    • Tässäkin on ilmeisesti monenlaista sakkia. Toiset menee jo neljän kuukauden iässä ratasosaan. Meillä on oltu vielä kopassa, jossa tyttö on nukkunut hyvin kovilla pakkasilla. Oon huomannut, että pikkuhiljaa koppa alkaa käydä pieneksi. Sen vuoksi varmaan meidän tulisi kohta siirtyä ratasosaan. Toivottavasti siitä ei ole mitään haittaa, vaikka ei vielä osaa istua? Jännä nähdä miten vaunulenkit muuttuu, kun tyttö näkee ympärilleen. Tuleekohan silloin enää vaunu-unia ollenkaan. 
  • Onko olemassa yöksi tarkoitettuja vaippoja?
    • Niin onko niitä? Meidän ainakin täytyy testata jotain eri merkkisiä vaippoja yöksi. Muutaman kerran oon huomannut, että yöpuku on ollut märkä, kun vaippa on yksinkertaisesti tullut yön aikana täyteen.
  • Voiko mallasuutetta antaa joka päivä? 
    • Ollaan käytetty tätä, kun tytöllä on ollut vatsa kovana. Silloin kun oon antanut lusikallisen oon huomannut, että maha on toiminut paremmin. Ilmeisesti tämän antamisesta ei oo mitään haittaa, koska tuote on ilmeisen luonnollinen.
  •  Voiko saman päivän aikana syödä jo eri ruokia?
    • Meillä on tosissaan maha välillä vaivannut ja oon ajatellut, että mitä vähemmän muutoksia ruokavaliossa, sitä paremmin maha toimii. No en tiedä pitääkö paikkansa, mutta oon miettinyt, että saako ruokia vaihdella kesken päivää. Neuvolassa ainakin meille näytettiin vihreää valoa ja sanottiin, että on jopa suotuisaa jo tässä vaiheessa vaihdella. Soseita on myös hyvä sekoitella keskenään. 
  • Yöheräilyt ovat lisääntyneet, mikähän siihen on syynä?
    • Yhdessä vaiheessa täällä heräiltiin vain kerran yössä. Nyt niitä heräämisiä on melkein joka toinen tunti. Ei sekään ole jossain mittakaavassa paljoa, mutta kun on tottunut vähempään, tuntuu se yhtäkkiä oudolta. Tyttö on oppinut vähän aikaa sitten liikkumaan lattialla uudella tavalla ja kuulemma ne liikkeet tulee myös uniin. Näin ollen hän herää ja on enemmän aktiivinen myös yöaikaan. 
<3
Sellaista tällä kertaa. Outoja juttuja pyörinyt mielessä ja niin varmasti tulee jatkossakin pyörimään. Hyvää yötä! Nyt iltapalan kautta unille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!