perjantai 20. tammikuuta 2017

Viikonlopun viettoon

Tänään on tammikuun toiseksi viimeinen perjantai. Kohta ollaan jo helmikuussa. Käsittömättömällä vauhdilla on mennyt tämä alkuvuosi. Täällä tyttö vetelee sikeitä ja äiti leipoo ja kokkaa ja nyt myös bloggaa. :) Sämpylät ovat tällä hetkellä uunissa ja ihana tuoksu kantautuu tänne työhuoneeseenkin.

Tytön kanssa kotona ollessa tuntuu, että päivät menee ihan sekaisin. Viikossa on kuitenkin aina hetkensä, että odottaa koska on taas viikonloppu. Viikonlopuissa on erilainen lataus kuin muina arkipäivinä. Viikonloppuisin myös perheen isä on kotona meidän tyttöjen kanssa, se on ihanaa. Tällä viikolla olen ollut kaikki päivät tytön kanssa kahdestaan iltapäivä neljään asti. Miehellä on ollut tiivis työjakso. Erityisesti eilen oli raskas päivä, kun mies lähti vielä illaksi töihin ja saapui vasta iltakymmenen aikaan kotiin. No nyt on taas vireä olotila (koska on viikonloppu) ja on mahtavaa päästä viikonlopun viettoon.  

Tällä viikolla olen löytänyt taas kipinän ruoanlaittoon ja leivontaan. Tytön nukkuessa olen etsinyt hyväksi koettuja reseptejä esiin ja alkanut valmistaa toinen toistaan herkullisempia ruokia. Maanantaina syötiin kanaa mangokastikkeessa, tiistaina ja keskiviikkona lohikeittoa, torstaina porkkanasosekeittoa ja tänään tonnikalapastaa. Kaikki ruoat olivat onnistuneita ja herkullisia. Laitetaas hieman kuvia joistakin annoksista...

Lohikeittoa ja ruispaloja pakkaspäivänä
Tonnikalapastaa salaatin kera
Olen myös suunnitellut kauppareissuja etukäteen paremmin, että on sitten tarvittavat raaka-aineet helposti saatavilla. Huomiseksi luvassa kasvislasagnea. Herkullista viikonloppua kaikille!

Rapeiden sämpylöiden ohje (löydetty soppa365 ja hieman muokkailtu)

5 dl vettä
1 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 rkl hujanaa
2 tl suolaa
n. 13 dl jauhoja (3 dl graham-, 3 dl täysjyväruis-, ja 7 dl erikoisvehnäjauhoja)

Sekoita hiiva lämpimään vesi ja maito seokseen. Lisää hunaja ja suola. Lisää jauhoja vähitellen. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja siihen asti, kun taikina melkein irtoaa reunoista ja käsistä. Kun taikina on valmis ripottele hieman vehnäjauhoja päälle. Anna kohota 1-2 tuntia. Lämmitä uuni 240-250 asteiseksi.
Levitä hieman vehnäjauhoa leivinpaperille ja kumoa kohonnut taikina pannulle. Taputtele uunipellin kokoiseksi.
Leikkaa taikina pituussuunnassa kahtia ja leveys suunnissa viideksi osaksi. Näin syntyy 10 isohkoa suorakulmaisen kokoista sämpylää. Siirrä viisi sämpylää toiselle pellille, ettei ne tartu kiinni toisiin.
Paista uunissa n. 20 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!