perjantai 25. marraskuuta 2016

Black Friday onkin White Friday

Tänään monet kaupat myyvät tuotteitaan Black Friday hinnoin. Ainakin minun korvaani tuo "musta perjantai" kuulostaa kovin synkältä. Viime yönä Jyväskylään satoi valkoinen lumipeite ja näin ollen osuvampi nimitys täällä olisikin White Friday. Jotenkin heti tulee toiveikkaammalle ja paremmalle tuulelle. Tosin Black Friday pitää sisällään jotain jännittävää mystiikkaa toisin kuin White Friday. No samapa tuo. Tänään täällä meidän kotona kuitenkin vietetään hyvin valkoista ja jouluista päivää... Luvassa on joulutorttujen tekoa glögin kera. Joulutorttujen päälle sirotellaan ihanaa valkoista tomusokeria. Lisäksi iltaruoaksi teemme kauan odottamaani pizzaa pizzakivellä. Se on niin rapeaa herkkua, kun paistaa pizzakivellä, suosittelen!


Tässä pizzakivellä tehty pizza. Nam!
Tänään täällä meillä kävi ammattivalokuvaaja ikuistamassa 2 kk ja 2 viikon ikäistä vauvaamme. Innostuin ostelemaan hänelle paljon erilaisia valkoisia vaatteita, jotka varmasti näyttävät kuvissa hyviltä. Eräs tuttuni kuitenkin sanoi mielestäni hyvin: "Anna tytön olla kuvauksissa pääroolissa ja muiden asusteiden (tyllihameiden, rusettipantojen) ja kuvausrekvisiitan (pehmeiden taljojen) sivussa." Itseasiassa, kun näimme jo joitakin kuvia, niin ne kuvat joissa tytöllä ei ollut mitään päällä olivat uskomattoman kauniita. Niistä kuvista huokui eniten se vauvan söpöys ja luonnollisuus. Tänä vuonna olemme myös ajatelleet postittaa joulukortit noiden kuvien joukosta löytyvällä kuvalla. Tytöllä kun oli osassa kuvia päällä myös tonttupuku, jonka löysin Lindexiltä.

Kävin juuri äsken kärryttelemässä ulkona. Jotenkin tähän aikaan vuodesta on hyvin vaikea tietää miten paljon laittaa päällensä itselle saati sitten tytölle. Huomaan usein lähteväni ulos ilman pipoa. Kuitenkin joka kerta mietin kesken kaiken, että onko mun taas paleltava ihan vaan siksi, että en muka kerennyt pukea pipoa lähtiessä. No sitten tää tytön pukeminen on ihan eri juttu. Nyt sillä on äitiyspakkauksesta saatu karhuhaalari ja makuupussi, kypärämyssy ja sen päällä trikoopipo. Tietty sitten huppupäässä ja villasukat ja villatumput käsissä. Tuntuu taas kauhealta määrältä vaatteita. Hyvin epävarmana tässä taas ollaan, että tuliko sitä puettua liikaa vai kenties liian vähän? No vielä toistaiseksi se nukkuu ulkona, niin voisi kuvitella että jokseenkin siellä on ihan hyvä vaatekerros. Se on jännää hommaa tuo pukeminen joka kerta. Ja kaiken lisäksi meidän tytölle noitten ulkovaatteiden pukeminen on jotenkin tosi ikävä asia. Joka kerta menee itkuksi ja se jos joku tuntuu pahalta. 

Toinen epävarmuuden tunne mulle tulee usein siitä, että kuinka usein ja kuinka monta tuntia sen tytön olisi hyvä nukkua? Täällä nukutaan aamupäivisin kymmenestä noin kahteentoista tai hyvässä lykyssä yhteen. Sitten mennään taas kolmen, neljän aikoihin ulos ja nukutaan luultavasti sinne viiden, kuuden tietämiin.. Joskus mennään seitsemältä nukkumaan, joskus yhdeksältä. Yöllä heräillään 3-6 kertaa syömään tai tekemään jotain muuta.. Yöllä varsinkin tuntuu hyvin usein, ettei tyttö saa herättyään unen päästä kiinni. Päivisinkin on hankaluuksia nukahtaa etenkin sisällä. Meillä viedäänkin tyttö oikeastaan aina vaunuihin nukkumaan. Useimmiten hän nukahtaa heti lähdettyä vaunun kanssa liikkeelle. Kuten mainitsin niin unet vaunuissa on noin 2-3 tuntia, tosin hänen unta käydään "avittamassa" vaunuja työntelemällä, jos hän herää ja itkee. En tiedä onko sekään hyvä juttu? No näin me kuitenkin tehdään ja sitä tapahtuu ehkä noin viisi kertaa tossa iltaunilla ja aamu-unilla useimmiten vain kahdesti. Kai ne vauvat voi jotakin pahoja uniakin nähdä ja siksi välillä huutavat? Yleensä se nukahtaa heti, kun vähän keinuttaa.. Ja tietysti sitten kun itku muuttuu huudoksi otetaan tyttö hyvin äkkiä hellään syliin ja sisälle turvaan. :)

Oikein rentouttavaa & valkoista (joillekin mustaa) viikonloppua! Minä pysyn poissa kaupoista, kotona rakkaiden parissa. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!