torstai 6. heinäkuuta 2017

10 kuukautta

Meidän tyttö on tänään 10 kuukauden ikäinen. Painoa on 9480 grammaa ja pituutta 73 senttiä. Tyttö on eloisa ja päättäväinen tapaus. Kertakaikkisen ihana ja aurinkoinen. Lisäksi erityisen vauhdikas ja nokkela. Vain muutamia adjektiivejä mainitakseni.
Tänään oli juhla-aamiainen. :)
Tämän päivän neuvola oli poikkeuksellisesti Hämeenlinnassa, jossa ollaan koko kesän ajan asuttu. Terveydenhoitajan mukaan tyttö on kasvanut ja kehittynyt (edelleen) hienosti. Tämä terveydenhoitaja näki tytön ekaa kertaa ja kehui häntä tapaamisen jälkeen taitavaksi ja hurmaavaksi. Ja sitä hän todella on. Hän yllättää yhä uudestaan meidät vanhemmat omalla uteliaisuudellaan ja taidoillaan.

Viimeksi eilen tyttö keräsi pyynnöstäni laatikoihin esineitä, joita nimesin. Hän tuntuu ymmärtävän yllättävän paljon kun hänelle puhutaan. Lisäksi hän osaa jo useimmiten totella ei! -käskyä, jos hän löytää tavaroita tai asioita, joihin ei saa koskea tai kiipeillä. Tytöllä itsellä näyttäisi tällä hetkellä olevan sanavarastossa ainakin äithi, thätä ja thää. Lisäksi tulee paljon muutakin, mutta erityisesti ää painotteisia sanoja.

Tyttö on jo pitkään kontannut ympäri ämpäri ja noussut satoja ellei tuhansia kertoja päivässä ylös tukea vasten. Nyttemmin hän osaa jo kävellä tuettuna esim. sohvapöydän ympäri ja seisoo viitisen sekuntia ilman tukea lelu kädessä aina silloin tällöin. Juhannuksena saatiin jopa nähdä tytön ensimmäinen (tosin ehkä vahingossa?) askel ihan ilman tukea. Sen jälkeen hän kaatui hienosti syliini. En usko, että kävelemiseen on enää kovin pitkä aika, mutta olen kyllä hyvin tyytyväinen tähän tilanteeseen. Tosin se mikä on mielenkiintoista tässä meidän tapauksessa, niin tyttö ei suostu kävelemään lainkaan jos häntä pidetään käsistä kiinni. Silloin hän laittaa jalat käytännössä heti veteläksi. Tässäkin tulee kai esiin tytön omia luonteenpiirteitä, hänen on tärkeää saada tehdä ihan itse.

Pallo on tämän hetken suosikkilelu. Se on leikeissä mukana päivittäin. Lempi sormiruokaa on ehdottomasti ihan rehellinen tuore tomaatti, tyttö voisi syödä sitä loputtomiin. Öisin tyttö heräilee pääsääntöisesti enää yhden kerran, mutta heräämisaika vaihtelee öiden välillä vielä hurjasti. Joskus herätään kahdelta joskus viideltä. Meidän on tarkoitus yrittää lopettaa maidon juominen yöllä lähiviikkoina. Tosin ei kai sitä voi enää suureksi juomiseksi laskea? Käytännössä maitoa juodaan hyvin vähän, koska tyttö lähinnä ottaa tuttipullon suuhun ja jatkaa unia. Kuitenkin tästä tavasta pyritään eroon  Päiväunia täällä on vielä kahdet ja ne tuntuvat olevan tarpeelliset. Hampaita on tullut alhaalle kaksi ja veikkaan, että ylähampaat ovat juuri puhkeamaisillaan.

Tällä tavalla täällä tällä erää. Seuraavaksi luvassa onkin jo 1-vuotisneuvola Jyväskylässä. Ei voi kuin ihmetellä, että niin se tosiaan on. Synttäreitäkin saa jo kohta alkaa suunnitella. Ajatella.

Hauskaa loppuviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!